Unable to locate document 2005

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμουτης Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Δελτίο Τύπου Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018, εορτή της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ενδόξου Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, κατά την οποία πανηγυρίζει ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως, του Όρθρου και του Αρχιερατικού Συλλείτουργου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος, πλαισιούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο και τον επιχώριο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Στον εμπνευσμένο λόγο του ο ομιλητής της ημέρας, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Τιμίου Προδρόμου και ζήτησε τις μεσιτείες του προς τον Κύριο, αφού έχει το προνόμιο της παρρησίας προς αυτόν. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, και αφού ευλογήθηκαν τα κόλλυβα προς τιμήν του Αγίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την ευλογητική παρουσία τους καθώς και όλους όσοι κοπίασαν για τη χαρά της πανηγύρεως, και ιδιαίτερα τον πιστό λαό του Θεού για τη συμμετοχή του σε αυτήν.

Παρόντες στις ιερές ακολουθίες ήταν εκπρόσωποι της Πολιτείας, του Στρατού, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.