Unable to locate document 2005

Η μουσικοποιητική παράσταση «Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ – ΑΠ’ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ» της ομάδας «ΚΑΒΑΦΗΣ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου τώρα για του

 

          Η παράσταση αυτή – αφιέρωμα στο σπουδαίο Αλεξανδρινό ποιητή, θεωρείται από πολλούς πνευματικούς ανθρώπους ως η πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση στο έργο του. Έχει παιχτεί στο σπίτι του ποιητή στην Αλεξάνδρεια, στο Κέντρο Τεχνών Αιγύπτου, στο Κίνι της Σύρου υπό την πανσέληνο του Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο της Σάμου, στο φεστιβάλ του Δήμου Εξωμβούργου, στο θέατρο Απόλλων της Σύρου, στο Μέγαρο Τσιροπινά του Δήμου Ποσειδωνίας Σύρου, στην Άνδρο, την Ίο, Σαντορίνη, Νάξο, Αμοργό, Σέριφο, Μύκονο, Παροικία και Νάουσα Πάρου, Σχοινούσα, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, στη Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας, στο αμφιθέατρο «Διονύσιος Αρεοπαγίτης», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη Μεγάλη του Γένους Σχολή της Κωνσταντινούπολης παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στον Ιερό Αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και στη Σίφνο, με επόμενους προορισμούς Γρανάδα, Παρίσι, Βιέννη, Γενεύη, Τορόντο, Βοστώνη, Σίδνευ κ.α.

          Τη φημισμένη αυτή παράσταση θα έχουμε τη χαρά να την απολαύσουμε και στη Βοστώνη. Οι Έλληνες – Συριανοί συντελεστές, προσκεκλημένοι από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, σε συνεργασία με το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, θα παρουσιάσουν τη μουσικοποιητική τους επιτυχία τη Δευτέρα 10-10-2011 το βράδυ και ώρα 7.00 στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Η παράσταση θα αφιερωθεί από τους συντελεστές της στον αλησμόνητο ιδρυτή του «Μαλιώτειου Π.Κ.» Κωνσταντίνο Μαλιώτη.

Στην παράσταση παίζουν οι μουσικοί Νίκος Απέργης, Ζαννής Μαραγκός, Νίκος Ρούσσος, Μιχάλης Καταχανάς, Αποστόλης Μάρης, Δημήτρης Οικονομάκης, Αντώνης Κονσολάκης και ακούγονται 11 τραγούδια ελλήνων συνθετών σε ποίηση Καβάφη. Ερμηνεύει η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου.

 

Ο Μπάμπης Κουλούρας απαγγέλει απ’ έξω δεκαπέντε από τα πιο σημαντικά ποιήματα του μεγάλου Αλεξανδρινού. Η Νικολέττα Ρούσσου αφηγείται στιγμές από τη ζωή του, καθώς και κριτικές που αφορούν στο ποιητικό του έργο. Επίσης προβάλλονται σκηνές από την ταινία του Γ. Σμαραγδή «ΚΑΒΑΦΗΣ».

 

Η παράσταση διαρκεί 1.20΄ ώρα περίπου.

Για περισσότερες πληροφορίες : http://www.kavafis-syros.blogspot.com