Unable to locate document 2005

Η Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων για τους Ορθοδόξους φοιτητές των ξένων Κολλεγίων απο τον Μητροπολίτη Βοστώνης.

 

Την ποιμαντική μέριμνα για τους Ορθοδόξους φοιτητές που σπουδάζουν σε ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα έδειξε για ακόμη μια φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος τελώντας τούτη την φορά την κατανυκτική λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στο αρχαιότερο Ρωμαιοκαθολικό Κολλέγιο της Νέας Αγγλίας, το Κολλέγιο του Τιμίου Σταυρού, Worcester.

Λόγω της αδυναμίας των φοιτητών να παρακολουθήσουν το λειτουργικό πρόγραμμα της Αγίας Τεσσαρακοστής μεσούντος του ακαδημαϊκού έτους, μετέβη ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος προς αυτούς, προκειμένου να τους μεταφέρει κάτι απο την ομορφιά και την κατάνυξη των σαρακοστιανών ακολουθιών προς πνευματικό τους ώφελος και ενίσχυση της προετοιμασίας τους για την εορτή των αγίων Παθών και της ζωηφόρου Αναστάσεως.

Ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στο ιστορικό παρεκκλήσιο του Κολλεγίου (St Joseph’s Memorial Chapel) μόνος του και ως απλός ιερέας, τελώντας την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία κατά την αρχαία τάξι.  Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Μπάρμπας, και άλλοι κληρικοί της Μητροπόλεως. Την ακολουθία παρηκολούθησε ικανός αριθμός φοιτητών οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, μετά το πέρας της λειτουργίας, με τον Σεβασμιώτατο.

Ας σημειωθεί ότι η Βοστώνη, γνωστή και ως η «Αθήνα της Αμερικής», τυγχάνει έδρα πολλών και επιφανών πανεπιστημιών και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, γνωστών ανά τον κόσμο, εις τα οποία φοιτά και σημαντικός αριθμός Ορθοδόξων σπουδαστών, τις λειτουργικές ανάγκες των οποίων εξυπηρετεί διά ποικίλων προγραμμάτων η Ιερά Μητρόπολις Βοστώνης.

Κείμενο: Κολλέγιο του Τιμίου Σταυρού, Worcester 

Φωτογραφίες: Michael Mercado